Even voorstellen

 

Wij zijn Nicole en Erika, twee enthousiaste leerkrachten met een passie voor Frans. We merkten dat leerlingen en later volwassenen (het vak) Frans vaak als heel moeilijk en frustrerend ervaren. En dat merken we aan het dalende niveau van Frans in Vlaanderen.

Om daar verandering in te brengen, zeiden we het onderwijs vaarwel. We besloten ons eigen talencentrum te openen. Iedereen die voortaan in regio Kempen aan zijn Frans wil sleutelen, krijgt daartoe de kans. We hebben ons immers voorgenomen het niveau van Frans in de hele regio Kempen op te trekken. Voilà, dat is onze missie.

 

Erika heeft naast een diploma Frans ook een diploma Geschiedenis en Antropologie. Ze is Frankrijk-adept zowel voor de taal als voor de rijke geschiedenis van het land. Daarnaast houdt ze ook van avontuurlijk reizen. Erika woonde enkele jaren in Ecuador en Guatemala en deed er indertijd haar stage. Ze spreekt naast Frans ook een behoorlijk mondje Spaans en Engels.

 

 [...] la musique ne me quitta pas: le français en prit la place. C'était pour moi un instrument qui faisait chanter une musique particulière."- Akira Mizubayashi, Une langue venue d'ailleurs: 57 - 

 

 

Nicole heeft naast een diploma Frans ook een diploma Plastische Opvoeding. Doordat haar vader voor het ministerie van buitenlandse zaken werkte,  volgde Nicole tot haar 18e les in de Franse school in Iran, de Verenigde Staten, Peru en Marokko. Naast vloeiend Frans spreekt ze ook vloeiend Engels en Spaans. Ze reist vaak naar Frankrijk en Peru en heeft er veel contacten.

 

« Il n'est qu'une clé pour accéder au savoir, c'est le désir »  - Amélie Nothomb