Met 369 miljoen sprekers is Frans de vijfde wereldtaal

Frans groeit jaarlijks als wereltaal, vooral door de jonge Afrikaanse bevolking.

Lees volledig bericht
Steeds minder volwassenen leren een taal

Steeds minder volwassnen leren een taal. Onze ooit zo geroemde meertaligheid gaat er fors op achteruit.

Lees volledig bericht
Efficiënt Frans leren, het kán

Een nieuwe taal leren is niet gemakkelijk. Toch kan het op een efficiëntere manier dan we gewend zijn. In dit artikel, geven we kort enkele nieuwe inzichten uit neurowetenschappelijk onderzoek weer. We koppelen het aan de hype rond de nieuwe taalmethode van Gabriël Wyner.

Lees volledig bericht
Wereldwijd leren 51 miljoen mensen Frans als tweede taal

Frans is de vijfde wereldtaal en de vierde belangrijkste taal gebruikt op internet. In dit filmpje zie je hoe het Frans verspreid is over de hele wereld.

Lees volledig bericht
Boeken lezen komt de sfeer op school ten goede

In een Frans college startte men een nieuw project met groot succes! Elke dag valt het schoolleven stil om 1 uur en beginnen de leerlingen en het personeel voor 20 minuten te lezen. Het effect is wonderbaarlijk: het leesniveau van de leerlingen gaat enorm voorruit, maar ook de sfeer op school profiteert er mee van. Er zijn veel minder tuchtproblemen en de leerlingen waren zelf vragende partij om het project na 5 dagen onbeperkt te verlengen!

Lees volledig bericht
Meer Frans op Karrewiet

De VLOR vraagt Karrewiet om programma's in het Frans uit te zenden. Op die manier raken de kinderen terug gewend aan de Franse klanken en zouden ze minder moeite hebben met het leren van de taal. Al wat ze op die manier voor hun twaalfde aangeleerd hebben is mooi meegenomen voor de toekomst. (Artikel uit DM 12 okt. 2018)

Lees volledig bericht