Mijn naam is Erika. Naast een diploma Frans studeerde ik ook Geschiedenis en Antropologie. Ik ben dol op Frankrijk, zowel voor de taal als voor de rijke geschiedenis van het land. Daarnaast hou ik ook van avontuurlijk reizen. Ik woonde enkele jaren in Ecuador en Guatemala en deed er indertijd mijn stage. Naast Frans, spreek ik ook vloeiend Spaans en Engels.

 

 [...] la musique ne me quitta pas: le français en prit la place. C'était pour moi un instrument qui faisait chanter une musique particulière."- Akira Mizubayashi, Une langue venue d'ailleurs: 57 -Tijdens mijn carrière als leerkracht Frans, merkte ik steeds vaker dat leerlingen en later ook volwassenen (het vak) Frans als heel moeilijk en frustrerend ervaren. Het dalende niveau van het Frans in Vlaanderen geeft me daarin spijtig genoeg gelijk...

Om daar verandering in te brengen, besloot ik een eigen taalcentrum te openen. Iedereen die voortaan in regio Kempen aan zijn Frans wil sleutelen, kan bij mij terecht. 

 

Verder geef ik ook Nederlands aan anderstalige nieuwkomers. Mensen een nieuwe taal aanleren, Frans of Nederlands is een ware passie geworden, die ik graag met iedereen deel.